Vad gör ledarskap så roligt?

Att få arbeta med ledarskap och som ledare är fantastiskt roligt. Vad jag gillar så mycket är att ledarskapet ständigt utmanar mig. Det utmanar min person, mina styrkor och jag måste hela tiden reflektera kring hur jag agerar och vad resultatet blev av hur jag agerade. Det kan handla om hur jag på bästa sätt möter den här människan i den härledarskap situationen eller så handlar det om hur jag förhåller mig till just den här förändringen i relation till min personal. Jag måste reflektera och jag måste ständigt utmana mig själv och fundera på hur jag agerar och varför.

Jag minns när jag fick mitt första chefsjobb. Jag blev teamleader med personalansvar. Jag tänkte väl att inte så mycket skulle förändras, jag kunde väl ha samma relation till dem omkring mig som jag hade förut. Så blev det väl inte riktigt. Rollen som chef förändrade ju de formella förväntningarna på mig. Ibland fick jag information innan de andra i personalen vilket i sig kan vara en utmaning men jag var också plötsligt den som satte deras lön.

Min egen resa kring att vara chef har gått i vågor. Ibland har det känns lätt och självklart och ibland svårt och omöjligt. Utmaningarnas karaktär har förändrats med tid. I takt med att jag blir tryggare i rollen handlar det idag mer om mig som person och min egen personliga utveckling än om rollen. Och att få utvecklas som person tycker jag är fantastiskt roligt.

1 reaktion på ”Vad gör ledarskap så roligt?”

  1. Pingback: Vad är ledarskap? - Ledarskap1.se - Hållbart ledarskap

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.