Föreläsning - Framtidens organisationer

Leda i komplexitet

Varför?

Den här föreläsningen handlar om att vi måste tänka om. Vi har under hundra år arbetat efter hypotesen att företag fungerar som maskiner. I dagens VOCA värld går det inte att agera efter dessa principer. Vi ser effekterna i en ökande grad av sjukskrivningar och en oengagerad personalstyrka. Det krävs helt enkelt en revolution.

Beskrivning

Föreläsningen tar oss på en resa genom historien där vi ser hur organisationer har gått från att varit lösa sammanslagningar för att hitta mat tillsammans till att ha blivit maskiner bestående av likformade kugghjul som tight skall sitta samman och fungera ihop.

Hur fungerar detta i en ständigt föränderlig omvärld? Vi ser hur komplexitetsforskningen ser på problematiken och landar i ett nytt förhållningssätt där inre motivation och engagemang blir hörnpelare.

Tillsammans funderar vi kring hur framtidens organisationer måste se ut för att vi skall kunna bygga framgångsrika och hållbara organisationer i en omvärld som kräver ständig förändring och kontinuerlig innovation.

Vi landar slutligen i några handfasta tips på vad de första stegen måste vara för att ta oss framåt på resan till att bli en av framtidens mest framgångsrika organisationer

Målgrupp

  • Organisationer, som vill inspireras kring dagens och framtidens utmaningar och möjligheter
  • Ledningsgrupper som vill höja blicken för att se vad som finns bakom knuten
  • Grupper som funderar kring vad som kommer vara drivande i framtidens organisationer

Resultat

  • Inspiration för vad som krävs av framtiden organisationer
  • Tips på vad som gör att vi kommer lyckas i framtiden
  • Idéer på vad vi redan idag kan göra för att ta oss dit

Sagt om föreläsaren:

Tidigare kund
Tidigare kund
Läs mer
Att koppla ihop Agile med ledarskap mer konkret fungerade klockrent. I workshopen blev det tydligt att våra ledare till viss del har ett agilt ledarskap, vi börjar inte på ett blankt papper. Vi tycker att förberedelserna har varit mycket bra, det har varit lätt att få kontakt med er och att diskutera olika frågor. Ni har varit mycket receptiva, vetgiriga och framförallt haft ett stort fokus på att få rätt input. Din kunskap om Agile är avgörande här.
Sanna
Sanna
Läs mer
Har du hört Johan Victor föreläsa? Om inte, gör det! Med energi, inlevelse och en massa känsla levererar han klokheter som landar djupt och känns.
Stina Åkerstedt
Stina Åkerstedt
Konferens arrangör
Läs mer
"Har du hört Johan Victor föreläsa? Om inte, gör det! Med energi, inlevelse och en massa känsla levererar han klokheter som landar djupt och känns. Som konferensarrangör är han ett säkert kort om man vill ha en kraftfull föreläsning som är både inspirerande och tankeväckande."
Föregående
Nästa

Fakta:

FÖRELÄSARE: Johan Victor

LÄNGD: ca 1 timme

PRIS: Enligt offert

INTRESSERAD? 

johan@ledarskap1.se

Prisförfrågan