Att leda och verka i förändring - 16 maj

Vi lever i en värld som snurrar allt snabbare. Förändring blir allt mer ett normaltillstånd och organisationer måste lära sig att agera i detta ständiga tillstånd av förändring. Frågan är då vad behöver vi göra, hur anpassar vi oss och hur kan vi driva förändring mer effektivt. Dessa frågor kommer att behandlas på vår gemensamma dag den 16 maj.

Välkomna till en dag i nyfikenhetens tecken. Vi kommer tillsammans att arbeta för att upptäcka nya dimensioner i förändring och förändringsledning . Dagen vi träffas kommer att vara helt fokuserad kring att samskapa och samarbeta. Detta innebär att jag kommer kräva lite förberedelser av er innan dagen. Den här sidan kommer ge er förutsättningarna samt visa det material jag vill att ni tar till er. 

Anledningen till att jag valt att göra på det här sättet är att jag vill använda distans-mediet på bästa sätt. Att lyssna på teorier etc på en föreläsning  på distans är svårt att få levande och ofta lätt sövande. Därför vill jag i mesta möjliga mån få arbeta med er kring det innehåll ni har tittat på  innan föreläsningen. Helt enkelt fokusera på att praktisera, öva och diskutera snarare än att jag står och pratar.  Hoppas ni kommer gilla det.

Teori: Förändring och förändringsledning

Här ligger de teoretiska filmer ni behöver ha sett inför vår gemensamma utbildningsdag. Titta igenom dem i lugn och ro. Fundera kring innehållet, gör anteckningar och diskutera gärna med dina kollegor. Ju mer förberedda ni är när vi träffas ju roligare kommer vi ha. 

Hoppas ni kommer att uppskatta innehållet.

MVH

Johan

Den extra videon jag hänvisar till i filmen med Simon Sinek kommer här.

Miro som verktyg

För att vi skall kunna samskapa under dagen så kommer vi använda oss av miro som verktyg. I och med att ni kommer att använda verktyget självständigt i era breakout rooms så vill jag att ni som inte har jobbat i miro tidigare bekantar er med verktyget. Jag har dels spelat in en kort introduktionsfilm till miro men jag har även skapat en övningsbräda i miro som jag länkar till nedan. Gå gärna in och gör övningarna så att ni vet hur och att det fungerar när vi väl träffas. Detta kommer underlätta enormt under vårt liveseminarium. 

jv_glad

Ser fram emot att träffas!

Jag ser fram emot att träffa er alla i en actionfylld halvdag! Vi kommer ha kul, få reflektera tillsammans och jag lovar att vi gemensamt kommer att lära av varandra och att alla kommer kunna ta med sig något konkret ut i sin vardag.

Vi syns!

Med vänlig hälsning,

Johan Victor