10 Februari: Ledarskap i en föränderlig värld

En komplex värld kräver en ny verktygslåda. Under den här dagen kommer vill tillsammans utforska kraven på dagens organisationer. Vi kommer reflektera kring om och hur vi behöver anpassa oss till en allt mer snabbrörlig omvärld och vad vi i vår organisation kan göra idag för att ta de första stegen.

TACK till alla som var med!!!!

Tack för en fantastisk härlig förmiddag tillsammans. Jag lägger in en pdf som sammanfattar alla övningar ni gjorde under dagen samt bifogar länken till dagens miroboard.

Hoppas vi får tillfälle att träffas igen.

Välkomna till en dag i nyfikenhetens tecken. Vi kommer tillsammans att arbeta för att upptäcka nya dimensioner i företagsutveckling och ledarskap. Dagen vi träffas kommer att vara helt fokuserad kring att samskapa och samarbeta. Detta innebär att jag kommer kräva lite förberedelser av er innan dagen. Den här sidan kommer ge er förutsättningarna samt visa det material jag vill att ni tar till er. 

Anledningen till att jag valt att göra på det här sättet är att jag vill använda distans-mediet på bästa sätt. Att lyssna på teorier etc på en föreläsning  på distans är svårt att få levande och ofta lätt sövande. Därför vill jag i mesta möjliga mån få arbeta med er kring det innehåll ni har tittat på  innan föreläsningen. Helt enkelt fokusera på att praktisera, öva och diskutera snarare än att jag står och pratar.  Hoppas ni kommer gilla det.

Teori: Att leda i komplexitet

För att vi skall vara förberedda och att alla skall ha de bästa förutsättningarna att sätta igång att praktisera och bearbeta materialet så kommer här två filmer som kommer vara grunden i våra diskussioner.  Ni kommer under dagen få två stycken övningar som vi tillsammans skall jobba med. Förutsättningen är dock att all har tittat på filmerna.

Så titta igenom dem, skriv gärna ner era frågor, prata gärna med en kollega innan dagen. Om ni vill kan ni till och med lägga in de frågeställningar ni har  i den övningsbräda jag har förberett i miro (för mer information om miro se nedan). 

Glöm inte att det finns sällan rätt och fel utan olika perspektiv och det är dessa olika perspektiv som är spännande att undersöka.

Video filmerna består av mina tankar och funderingar baserat på mina erfarenheter och kunskaper och med lite tur så tycker vi olika. Det är dessa olikheter som skapar lärande och insikt.  Jag ser verkligen fram emot att bolla dessa med er!

Miro som verktyg

För att vi skall kunna samskapa under dagen så kommer vi använda oss av miro som verktyg. I och med att ni kommer att använda verktyget självständigt i era breakout rooms så vill jag att ni som inte har jobbat i miro tidigare bekantar er med verktyget. Jag har dels spelat in en kort introduktionsfilm till miro men jag har även skapat en övningsbräda i miro som jag länkar till nedan. Gå gärna in och gör övningarna så att ni vet hur och att det fungerar när vi väl träffas. Detta kommer underlätta enormt under vårt liveseminarium. 

jv_glad

Ser fram emot att träffas!

Jag ser fram emot att träffa er alla i en actionfylld halvdag! Vi kommer ha kul, få reflektera tillsammans och jag lovar att vi gemensamt kommer att lära av varandra och att alla kommer kunna ta med sig något konkret ut i sin vardag.

Vi syns!

Med vänlig hälsning,

Johan Victor