logo.bd57b68

Skräddarsytt kunskapande på distans

I mina föreläsningar på distans så är upplägget lite annorlunda. Jag vill att vi tillsammans skall arbete med ett ämne snarare än att jag står och “sänder”  under tillfället. Upplägget är helt anpassat för distansformatet och det kräver lite förberedelser av deltagarna.

För varje föreläsning så skapar jag en specialanpassad sida för er som beskriver upplägget för deltagarna. Sidan ser ut som den sidan ni är på nu. 

Här beskriver jag ämnet kort samt vilka förväntningar som finns på deltagarna inför dagen vi skall träffas live på teams eller zoom eller det verktyg ni föredrar. 

Då vi kommer arbeta tillsammans på så krävs det att deltarna kan hantera miro eller mural hjälpligt innan dagen så därför ingår det en kort introduktion till det verktyget.

Vi lär oss alltså inte bara själva ämnet utan även hur vi kan samskapa på distans. Kul va?

Teori: Leda i komplexitet

För varje distansföreläsning så ingår det teori. Detta kan vara en, två eller tre korta filmer som beskriver teorierna vi skall behandla och jobba med under dagen.  Dessa samlar jag på den här sidan så att deltagarna på ett enkelt sätt har allt material samlat. 

Ett exempel på en film kan vara den här. Det här innehållet är framtaget för Riskbyggen men ligger ganska väl i linje med det vi pratade om i vårt telefonmöte.

Tänker att man kan komplettera det ytterligare lite beroende på vilken smak ni väljer att inrikta er på. 

Miro som verktyg

För att vi skall kunna samskapa under dagen så kommer vi använda oss av miro som verktyg. I och med att ni kommer att använda verktyget självständigt i era breakout rooms så vill jag att ni som inte har jobbat i miro tidigare bekantar er med verktyget. Jag har dels spelat in en kort introduktionsfilm till miro men jag har även skapat en övningsbräda i miro som jag länkar till nedan. Gå gärna in och gör övningarna så att ni vet hur och att det fungerar när vi väl träffas. Detta kommer underlätta enormt under vårt liveseminarium. 

Vilka ämnen kan ni välja bland?

Ledarskap1 föreläser och jobbar med ett stort urval av ämnen som ni kan välja att fördjupa er inom. Här kommer några exempel.

Omvärld

Metoder och begrepp

Team och grupputveckling

Övrigt

jv_glad

Ser fram emot att träffas!

Med mer än fem års erfarenhet av utbildning och inspiration på distans  har jag byggt upp en stor erfarenhet kring att facilitera små och stora grupper på distans. Jag älskar lärande i distansformatet och brinner för att skapa starka och trygga lärandemiljöer.

Jag ser fram emot att träffa er alla i en actionfylld halvdag! Vi kommer ha kul, få reflektera tillsammans och jag lovar att vi gemensamt kommer att lära av varandra och att alla kommer kunna ta med sig något konkret ut i sin vardag.

Vi syns!

Med vänlig hälsning,

Johan Victor