4 september, 2016

Letar du efter inspirerande föreläsningar?

Letar du efter en inspirationsföreläsning? Mina föreläsningar presenteras ur ett personligt perspektiv med en blandning av humor och allvar. Jag pratar gärna kring olika aspekter av ledarskap, utbrändhet, individuell utveckling och feedback. Föreläsningarna varvas med egna erfarenheter och teori för att skapa en personligt uttryck men samtidigt ha en grund i teoretiska resonemang.

Läs mer nedan på exempel av föreläsningar.

Sagt om mig som föreläsare:

”Har du hört Johan Victor föreläsa? Om inte, gör det! Med energi, inlevelse och en massa känsla levererar han klokheter som landar djupt och känns. Som konferensarrangör är han ett säkert kort om man vill ha en kraftfull föreläsning som är både inspirerande och tankeväckande. Med ett stort och helhjärtat engagemang föreläser Johan om ledarskap, feedback och motivation på ett sätt som inte lämnar någon oberörd.”
Stina Åkerstedt - Ability Partner

 

Kontakta mig för att diskutera vad ni har behov av så ser vi vad vi kan sy ihop.

En utbrändhet - två perspektiv

Den här föreläsningen är en personlig berättelse om hur det faktiskt är att gå in i väggen och vad jag som individ lärt mig av resan.  Jag analyserar sedan med hjälp aktuell forskning och min erfarenhet som mellanchef och ledare vad vi som organisationer och ledare kan göra för att förebygga och undvika stressrelaterade sjukskrivningar.

Jag har byggt den här föreläsningen på vad jag saknade som ledare och chef kring begreppen utbrändhet och stress. 

Läs mer och boka

Målstyrning och varför det är så kul

Jag har under hela min karriär arbetat med mål och målstyrning. Både på individuell nivå men även organisatoriskt. Mål och målstyrning skapar sammanhang och en känsla av att jag faktiskt styr min egen utveckling snarare än att jag följer med på ett tåg med förutbestämd destination. Det här är ett ämne jag verkligen brinner för och därför gärna pratar om.

Läs mer

Ledare men inte chef

Den här föreläsningen är en inspirationsföreläsning kring ledarskap.  Att tala kring ledarskap är roligt och ämnet ”Ledare men inte chef” gör att man tvingas börja vid grunden. Jag får ställa mig den ultimata frågan. "Vad handlar ledarskap om egentligen?". Föreläsningen är framtagen för att passa en bred målgrupp som vill inspireras kring det egna ledarskapet och hur vi med hjälp av enkla medel kan växa här.

Läs mer

Feedback - eller "Vad sa han när du sa det till honom?"

Jag har alltid varit torsk på feedback. Rak och ärlig feedback i en organisation skapar en trygghet om att jag alltid vet hur jag upplevs och hur jag kan utvecklas. Positiv feedback är dessutom en fantastisk katalysator av energi, något som allt för få organisationer utnyttjar. Att ge någon positiv feedback är inte bara något som skapar energi hos den som får feedbacken, utan dessutom för dem som hör dig säga de positiva orden. Det är något som är värt att betänka.

Läs mer

Hur vi skapar friska organisationer

Vad kan organisationer idag göra för att skapa hållbara förutsättningar för sin personal? Vad säger teorierna och vad har vi för förutsättningar idag att omsätta teori till praktik. Jag tar er igenom min resa och kopplar den till vad vetenskapen säger skapar och driver stress i vår arbetsmiljö. Det är en resa genom motivation, stöd, närvarande chefsskap, riskpersoner, samt vilka olika dimensioner vi kan titta på som arbetsgivare för att skapa en miljö för vår personal som är hållbar.

Läs mer

Hur tar man sig egentligen in och ur väggen?

Jag delar med mig av min personliga resa från panikångest till utmattningssyndrom och utmattningsdepression. Jag berättar vad jag har upplevt och vad jag har gjort för att komma tillrätta med min situation. Jag försöker inte hävda att mina sätt är rätt sätt utan snarare förmedla vad jag har gjort. Tanken är att förklara, förtydliga hur det känns att vara i situationen men även delge vad jag tror gjort att just jag hamnade där jag hamnade. Jag vill också inspirera kring hur man kan jobba med sig själv, vare sig man är i situationen idag eller om man känner igen sig i hur det är att kämpa med den berömda balansen i livet.

Läs mer